- 9 Aralık 2024
- Kategori: Gezi Rehberi
- Kelimeler Karadeniz'de Kamp Yapılacak 15 Yer
- 0 Yorum
Karadeniz'de Kamp Yapılacak 15 Yer
Karadeniz'de kamp yapılacak yerler nerede? Karedeniz'in en güzel kamp yerleri, konumları, giriş ücretleri ve özellikleri neler?
Türkiye'nin doğal güzellikleri açısından en zengin bölgelerinden birisi olan Karadeniz, maviyle yeşilin buluştuğu muhteşem atmosferiyle doğa severleri kendine hayran bırakmaktadır.
Yemyeşil doğal güzelliklerinin yanında kamp severleri kendine çeken mağara, nehir, plaj, yayla, koy gibi çok sayıda seçeneği bünyesinde barındırmaktadır. Boydan boya uzanan Karadeniz Bölgesinde çok sayıda milli park ve tabiat parkı var. Özellikle bu alanlar sizler için iyi bir seçenek olabilir.
Unutamayacağınız bir gezi ve kamp yapmak isteyenler için Karadeniz Bölgesinde kamp atılacak en güzel yerleri sizler için derledik. İyi gezintiler dileriz.
Karadeniz Kamp Yerleri Listesi
1. Karagöl Sahara Milli Parkı
Artvin'de birbirinden muhteşem iki ayrı göl var. Her ikisinin adı da aynı: Karagöl... Birisi Borçka ilçesinde diğeri ise Artvin'in Şavşat ilçesinde... Borçka'da bulunan Karagöl tabiat parkı olarak kabul edilirken Şavşat'ta bulunan göl ise “Karagöl Sahara Milli Parkı” adıyla tescillenmiş durumda.
Şavşat'ta bulunan park alanında konaklamayla birlikte kamp yapabilme şansınız da var. Çevresinde doğallığını koruyan birçok köy ve yayla bulunuyor Karagöl'ün.
Köylerde bulunan evler geçme tekniği kullanılarak, yapılmış iki-üç katlı yapılar... Çevresinde oldukça uzun bir yürüyüş rotası bulunuyor. Hatta Aşağı Koyunlu Köyü'nden bir buçuk saat yürüyüşle, kayadan oyma bir ortaçağ manastırı ile karşılaşmanız mümkün.
2. Kaçkar Dağları Milli Parkı,
Milli parkın büyük bir bölümü Rize ili Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde küçük bir bölümü de Artvin ili Yusufeli ilçesi sınırları içinde kalmaktadır. 1994 yılında milli park ilan edilmiştir.
Yüksek dağ zirveleri çayırlar göller ve sık ormanlarıyla dikkat çeken Kaçkar Dağlarının batısındaki Fırtına Deresi ve doğusundaki Hemşin Deresi zengin bir flora ile kaplıdır. Bu bitki örtüsü karstik flora özelliğinde olup gerek alt flora gerekse üst flora endemik türleri içermektedir.
Türkiye'de orman güllerinin 3000 metreye ulaştığı tek yer burasıdır. Ülkemizde buzul izleriyle beraber aktüel buzlaşmanın birlikte görüldüğü ender yerlerden birisi de Kaçkar Dağları'dır. Bu sahada birçok buzullarla birlikte; buzul gölleri buzul vadileri sirkler ve mazeler bulunmaktadır. Fauna açısından da zengin olan Kaçkar Dağlarında ayrıca yayla yaşam kültürü devam ettirilmektedir.
>>> Rize Gezilecek Yerler
3. Ovit Yaylası
İkizdere ilçesine yaklaşık 36 km. mesafedeki Ovit Yaylası ve çevresi "Kış Turizmi Merkezi" ilan edilmiştir. Dağcılık ve trekking gibi aktivitelere uygun olan yayla önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.
4. Gito Yaylası
Gito Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunmakta olup yaylaya Fırtına Vadisi'nin güney yönüne doğru uzanan manzaralı bir orman yolundan ulaşılır.
Yaylada kendinizi bulutların üzerinde hissedebileceğiniz eşsiz doğasıyla bilinen bir yayladır. Burası turizme kazandırılmış noktalardan biri olup, ziyaretçilerine her adımda yeni manzaralar sunar.
5. Küre Dağları Milli Parkı
2000 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınan Küre Dağları Kastamonu ve Bartın il sınırları içinde yer almakta. Milli park ve çevresinde çok sayıda kanyon, şelale, mağara, düden gibi coğrafi yapılar dikkat çekicidir.
Uluslararası öneme haiz milli park, flora ve fauna açısından çok zengin... Türkiye'de varlığı bilinen 132 memeli türünün 40’na rastlanmakta 129 kuş türü yaşamaktadır. Yöre insanı giyim-kuşam, müzik ve mutfağıyla geleneksel değerlerini büyük ölçüde korumaktadır.
Özellikle sonbahar mevsiminde doğanın renkleri görülmeye değer nitelikte. Dünya Koruma Vakfı tarafından bölge 1998 yılından bu yana “Korumada öncelikli Alan” ilan edilmiş durumda.
6.Yedigöller Milli Parkı
Dağların arasındaki vadilerde zamanla oluşan ve yan yana sıralanan göller "Yedigöller" olarak anılıyor. Yedi gölün isimleri şöyle: Büyükgöl, Küçükgöl, Kurugöl, İncegöl, Seringöl, Sazlıgöl ve Deringöl...
Yedigöller dendi mi kiminin aklına kamp ya da piknik, kiminin aklına maceralı bir trekking kiminin aklına ise romantik bir yürüyüş gelir. Özellikle sonbahar mevsimi çok farklı, bir masal diyarı gibi...
7. Gölcük Tabiat Parkı
Türkiye’nin en popüler doğal güzellikleri arasında bulunan Gölcük, Bolu yakınlarında sadece 15 km... Deniz seviyesinden 1200 metre yükselikte bulunan gölün, çevresinde her türlü yürüyüş ve doğa sporları yapılabiliyor.
Gölcük Tabiat Parkı, korumaya alınarak park haline gelince daha da ilgi görmeye ve ismi geniş kitlelerce duyulmaya başlamış. Köknar, gürgen ve kayın ağaçlarıyla dolu tabiat parkında çekeceğiniz fotoğraflar, yapacağınız yürüyüşler hayatınıza renk katacak size yeniden bir yaşam enerjisi verecek.
8. Abant Gölü Milli Parkı
Deniz seviyesinden 1350 metre yükselikte bulunan Abant Gölü, Türkiye’nin önemli tatil ve kamp alanları arasında... Spor kulüplerinin ve doğa severlerin tercih ettiği oteller, yılın her mevsimi ziyaretçi ağırlıyor.
Gölün çevresinde faytonla gezmek, çadır kurmak ve spor yapmak mümkün.
Abant Gölü günlük fiyat tarifesi(2021): Şahıs 8 TL İndirimli Şahıs 4 TL Bisiklet8 TL Motorsiklet16 TL Otomobil, Kamyonet24 TL Minibüs72 TL Midibüs120 TL Otobüs240 TL 1 Ünite Çadır (günlük)45 TL 1 Ünite Karavan (günlük)50 TL
Abant Gölü büyük şehirlerin gürültüsünden, kalabalığından kaçanların soluk alacağı çok farklı bir güzellik …
9. Ulugöl Tabiat Parkı
Gölköy ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan krater gölüdür. Ulugöl Tabiat Parkı; özellikle sonbahar mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi görenleri büyülemektedir.
Alan içerisinde üç adet heyelan set gölü bulunmakta; göllerden birisi büyük diğer ikisi küçük yapıda göllerdir. Ordu'nun en etkileyici mekanlarından birisi olarak Ulugöl Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor.
10. Perşembe Yaylası
Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerindeki manzarasıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan buram buram Anadolu kokan Perşembe Yaylası, Ordu'nun Aybastı ilçesinin sınırları içersinde bulunmaktadır.
Özellikle kış mevsimi dışında kamp yapmak için ideal bir alandır. Perşembe Yaylası, ilçe merkezine 17km. ve yükseltisi 1500 m.
11 Erfelek Tatlıca Tabiat Parkı
Sinop'un Erfelek ilçesinde bulunan alan içersinde; yemyeşil doğanın içinde 28 adet küçüklü - büyüklü şelale yer alıyor ve lokasyon günümüzde tabiat parkı ilan edilmiş durumda.
Bir doğa harikası olan bu şelalelerin sesiyle piknik yapabilir, hatta küçük göletlerde yüzebilirsiniz. Karadeniz turlarına genelde dahil edilen Erfelek Şelaleleri çok populer. Siz de yeşillikler içinde ve su sesiyle bir gün geçirmek isterseniz Erfelek Şelalerine uğramadan Sinop'tan dönmeyin.
Erfelek Tatlıca Şelaleleri giriş ücret tarifesi(2021)
- Otomobil – 11,00 TL Otobüs – 84 TL Minibüs – 31,50 TL Midibüs – 52,50 TL Şahıs – 3,50 TL Motorsiklet – 7,00 TL
- Çadır -25 TL Not: Giriş ücretleri Milli Parklar Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir.
12. Akgöl Tabiat Parkı
Sinop'un Ayancık ilçesi sınırlarında bulunan 1200 m. yüksekliğinde bir yayla içinde yer alan göl; adeta Sinop'un saklı cenneti. Ormanın derinliklerinde doğayla başbaşa kalmak isteyenler için harika bir yer...
Doğa fotoğrafçıları içinde güzel kareler yakalayabilecekleri ideal bir ortam. Gölü çevreleyen orman içerisinde yaban hayatı da gözlemlenebilmektedir.
13. Tosya Dipsizgöl Tabiat Parkı
Tosya'da bulunan Dipsizgöl Tabiat Parkı, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Ilgaz Dağları üzerinde bulunan Dipsizgöl; 1500 rakımlı bir noktada gürgen, meşe ve karaçam ağaçlarıyla kaplı...
Gölün herhangi bir akarsu ile bağlantısı yok. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen gölün çevresinde yapılmış bir kaç bungalov evin ve ağaçların gölgeleri gölün rengini daha da koyulaştırıyor.
Dipsizgöl Tabiat Parkı Giriş Ücretleri(2021): Şahıs4 TL İndirimli Şahıs2 TL Bisiklet4 TL Motorsiklet6 TL Otomobil, kamyonet12 TL Minibüs36 TL Midibüs60 TL Otobüs 108 TL 1 ünite Çadır (günlük)23 TL 1 ünite Karavan (günlük)36 TL Kır Evi - 2 yataklı (günlük)215 TL Kır Evi - 3 yataklı (günlük)230 TL Misafirhane (günlük)175 TL
14. Topuk Yaylası
Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi sınırları içinde bulunan Topuk Yaylası ve Göleti Düzce’ye 35 km mesafededir. Yaylada bulunan gölette sportif amaçlı olta balıkçılığı yapmakta mümkündür. Topuk Yaylasında ormanın içinde bulunan patika yollarda bisiklete binebilir, çadır kampı, trekking, foto-safari yapabilirsiniz.
Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan tesisler, 2011 yılında hizmete girmiştir. Doğayla başbaşa kalıp mis gibi orman ve toprak kokusunu alıp dinlenmek için ideal bir gezi rotası burası.
15. Boraboy Gölü Tabiat Parkı
Taşova ilçesinin sınırları içinde bulunan göl, Amasya İl merkezine 65 km Taşova ilçesine 15 km mesafededir. Bir doğa harikası olan Boraboy Gölü, doğa yürüyüşü, piknik ve kamp için son derece uygun bir seçenektir. Doğal bir set gölü olan alan turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.
Kayıkla gölde gezinti yapıp anı fotoğrafı çekebileceğiniz çok güzel bir ortam sizleri bekliyor.